Petar Smiljević (©MN Press)
Petar Smiljević (©MN Press)

Banjica eruptirala! Partizanova mladost nokautirala moćni Novi Beograd, bombardovao Smiljević

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.23. | 21:16

Radnički uzvratio Zvezdi, igraće se majstorice u polufinalu...

Na “Banjici” erupcija oduševljenja, kao u dobra, stara vremena kada su crno-beli bili strah i trepet za protivnike u Evropi. Partizan je naterao Novi Beograd da pati, da se muči u bazenu i uspeo posle toliko pokušaja da mu nanese ožiljak. Pao je tim snova u vaterpolo hramu, što znači da će se igrati majstorica - 12:10!

Može Miloš Korolija da bude ponosan na njegove momke i ono što su prikazali u revanšu. Pružili su najbolju partiju, verovatno, još od utakmica u Kupu Evrope, pokazali zube Novom Beogradu i niti jednoga trenutka nisu mu dozvolili da se oseća komforno u njihovoj kući, na “Banjici”. 

Izabrane vesti

Pucali su od samopouzdanja mladi vaterpolisti Partizana, nije se osećao generacijski jaz između dve ekipe. Bez žurbe i srljanja igrali su crno-beli, tražili su uglove i - tresli mrežu. Mladi igrači Parnog valjka imali su podršku najiskusnijih, gurali su ih Lovre Miloš i Petar Smiljević kada im je glava padala, nije im golman Jevgenij Kostrov dopuštao da se opuste u odbrani. 

Briljirao je Bogdan Trtović, pokazao da utakmice kada je davao sedam golova ili nešto manje nisu bile slučajnost, već da je i te kako opasan u fazi napada i da poseduje razoran arsenal. Partizan nije davao Novom Beogradu da diše i pod konstantnim pritiskom u gostujućem timu najbolje se snalazi Nikola Jakšić, koji je kao igrač počeo da se formira u beogradskom i crno-belom hramu vaterpola. 

Kako je vreme na satu proticalo, a Partizan nije popuštao, uvlačila se nervoza u Novi Beograd. Na svaki projektil Alvara Granadosa i Angelosa Vlahopulosa, imao je domaćin spreman odgovor. Eksplozivno su se iz vode dizali Veljko Bodiroga i Stefan Gak, nudio se na dva metra Lovro Paparić, a najbolje za kraj sačuvao je Petar Smiljević

Izbombardovao je protivničku odbranu, iscepao mrežu Radoslava Filipovića u završnici i produžio seriju! Partizan je položio diplomski, sada je pred mnogim Korolijinim dečacima utakmica karijere. Zaljuljali su Novom Beogradu tron... 

Crvena zvezda je otputovala u Kragujevac sa prednošću, ali je znala da je tamo čeka vraški težak posao. Nisu uspeli crveno-beli da treći put zaredom u tekućoj godini nanesu poraz Radničkom i skrate seriju, izborio je tim Uroša Stevanovića majstoricu, međutim, pretrpeo je gubitke - 9:8. 

Stateg kragujevačkog kluba ima razloga za brigu, iako je njegova ekipa uzvratila udarac i izborila majstoricu. Hrvatski centar Josip Vrlić dobio je snažan udarac na startu utakmice i detaljnim pregledima biće ustanovljeno kog stepena je povreda vilice. Dok je bek Luka Pljevančić slomio nos u završnici. 

I pored dva gubitka, Radnički je dobio velikog rivala i vratiće se u Beograd, a briljantne role u drugoj utakmici polufinalne serije imao je Stefan Todorovski, koji je ponovo bio prvi golman usled neigranja Lazara Dobožanova zbog povrede. Iako konačan rezultat to ne govori, kragujevački klub je lako stigao do trijumfa. 

Domaćin je u nekoliko navrata imao tri gola prednosti, maksimalni plus bio je četiri, posle završetka akcije preko centra Bogdana Gavrilovića. Najzreliji meč doigrao je perspektivni centar, tri puta tresao je mrežu Crvene zvezde, a podjednaku štetu protivniku napravio je Vuk Drašković sa zgodne strane. 

Crveno-belima je najveća uzdanica bio Marko Radović. Levoruki šuter je i ranije imao utakmica kada je bušio mrežu rivala i pucao rafalom, a u Kragujevcu je bio nezaustavljiv. Spakovao je pet golova, no to, ipak, nije bilo dovoljno za nešto više od drame u finišu. Zvezda je prišla na gol zaostatka Radničkom, ali nije uspela da izjednači i uvede meč u peterce.

SUPERLIGA SRBIJE, POLUFINALE - REVANŠI: 

Subota 

Radnički - Crvena zvezda 9:8 /1:1 u seriji/

Partizan - Novi Beograd 12:10 /1:1 u seriji/


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK PartizanVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara